top of page

Wat is lifestyle fotografie?

Bijgewerkt op: 9 apr. 2021

Voor mij is lifestyle fotografie een mix van documentaire en geposeerde fotografie.

Hoewel lifestyle fotografie gaat over het vertellen van een verhaal en het documenteren van de natuurlijke omgeving, spelen poseren en belichting nog steeds een grote rol.

Tijdens de sessie wil ik de alledaagse dingen zonder teveel benadering vast leggen.

Maar ook zal ik waar nodig is een beetje sturen, door opdrachtjes te geven. Ook kan je zelf een activiteit bedenken die je leuk vindt om te doen met je gezin. Op deze manier kan ik de interactie goed vastleggen.

Deze fotosessie is dus niet alleen bedoeld voor newborns, maar kan ook als je kinderen al wat ouder zijn.

Ik wil het verhaal van je echte leven vangen zonder dat dit in scène is gezet en zal gebruik maken van het beschikbare daglicht in je huis.


Bij lifestyle fotografeer ik niet alleen close-up beelden, maar ook jouw omgeving, je woonkamer, je slaapkamer, kinderkamer en babykamer.

Voordat ik begin met fotograferen zal ik eerst even vragen naar een rondleiding door je huis, op die manier kan ik kijken waar het licht mooi valt.


Je huis hoeft ook niet helemaal opgeruimd te zijn, een opgeruimd huis is natuurlijk mooi, maar ik snap dat dit met de komst van een baby niet altijd lukt. Als ik rommeltjes zie liggen, zal ik dat altijd even weghalen. Denk hierbij aan zakdoekjes, een mand met oude kranten, telefoonopladers, dat soort dingen.


Heb je altijd muziek aan staan in huis? Doe dat ook als ik kom, zet je favoriete playlist aan. Dit is ook heel prettig tijdens een newbornsessie. Reuring in huis zorgt ervoor dat het meer ontspannen wordt.


Ik geef ook altijd een kledingadvies mee. En dit gaat vooral om kleuren en texturen. Het belangrijkste daarvan is natuurlijk dat je je prettig voelt met wat je aantrekt.

Wat ik echt af raad is om kleding met neonkleuren te dragen , deze kleuren reflecteren heel sterk op de huid en dat is echt niet mooi. Ook kleding met teksten, merken of afbeelding raad ik af, dit leidt teveel af op een foto.


Wil je toch liever foto's waarbij ik je dagelijkse dingen vastleg?

Dan is een "day in the life" reportage geschikt. bij deze fotosessie boek je mij voor een dagdeel of een hele dag, en loop ik mee met je gezin. Ik fotografeer alles! En zal niks sturen, op een gegeven moment zal je niet meer merken dat ik er ben.. Boek je een Day in the Life reportage, dan zit daar ook een prachtig linnen album bij van 20 x 20 cm met 30 pagina's.

Meer info vind je hier: https://www.sansfotos.nl/family-life-documentair

Voor fotos kan je hier een kijkje nemen: https://www.sansfotos.nl/day-in-the-life

65 weergaven0 opmerkingen
bottom of page