Newborn | Baby Lifestyle Jasmijn

Bijgewerkt op: 16 feb. 2020

Afgelopen dinsdag mocht ik voor de uitbreiding van mijn portfolio bij Gerline foto's maken van haar zoontje Tijmen en dochtertje Jasmijn.

Omdat ik doordeweeks geen auto heb, doe ik alles op de fiets of met het openbaar vervoer. Het waaide nog behoorlijk en durfde eigenlijk niet met de bakfiets , dus bracht ik mijn dochters lopend naar school, zodat ik daarna de bus kon pakken om naar Broek op Langedijk te gaan.

Eenmaal op de terug weg, viel het toch mee en heb ik mijn bakfiets gepakt, gelukkig is deze elektrisch en was ik mooi op tijd bij Gerline, iets te vroeg zelfs.


Door het donkere sombere weer was het erg donker in huis. Dat is altijd een uitdaging om goed licht te vinden, omdat ik alleen met daglicht fotografeer.

Gelukkig heb ik een mooie lichtsterke lens en kan ik mijn ISO best wat omhoog gooien.


Na een kopje thee en lekker gekletst te hebben met Tijmen van 3,5 jaar ben ik gaan fotograferen.

Jasmijn is 8 weken, dit is niet echt meer newborn, maar wel nog heel klein (vind ik) en super schattig.


Omdat ik het mooi vind dat je de liefde en interactie op een foto ziet, zeg ik voor de sessie dat je niet in mijn camera hoeft te kijken.

De aandacht naar je baby en/of kind is veel waardevoller dan dat je in contact bent met mij. Zo zijn de foto's ook niet geposeerd en heel natuurlijk.

Je bent dan ook niet bezig met hoe je op de foto komt, op deze manier is een sessie dan heel ontspannen. En sta je heel mooi en puur op de foto.


Tijdens de sessie heb ik Gerline en Jasmijn zo dicht mogelijk bij de ramen gefotografeerd. Hier valt het licht mooi naar binnen.

We hebben eerst wat foto's beneden gemaakt en zijn daarna naar boven gegaan om op de ouderslaapkamer ook wat foto's te maken.


Gerline had een wit laken op het bed, dat is heel fijn, want dan krijg je mooie lichte foto's. Dit laken werkt dan eigenlijk als een soort reflectiescherm. En in combinatie met de donkere muur geeft dat een heel mooi contrast!


Aan het einde van de sessie, kreeg ik van Tijmen nog een mooi muzikaal optreden!73 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven